ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ

  1. Για την έγκριση της εισαγωγής του ατόμου στο Θεραπευτήριο υπογράφονται Υπεύθυνες Δηλώσεις από συγγενή α’ βαθμού (τέκνα, γονείς) ή εν ελλείψει αυτών από τους λοιπούς συγγενείς. Σε περίπτωση αδυναμίας του τροφίμου να προσαρμοστεί και αφού έχει περιέλθει η δοκιμαστική περίοδος των 20 ημερών γίνεται επανεκτίμηση της ικανότητας προσαρμογής του και εφόσον κρίνεται αναγκαίο, δύναται να δοθεί εξιτήριο από την Επιστημονική Διευθύντρια του Θεραπευτηρίου.
  2. Ο υπεύθυνος συγγενής λαμβάνει την υποχρέωση να επισκέπτεται τον ασθενή  τακτικά. Κατά την διάρκεια παραμονής του στο Θεραπευτήριο, ο υπεύθυνος συγγενής  υποβάλει το χρηματικό ποσό των 100 Ευρώ για τον ετήσιο αιματολογικό έλεγχο, καθώς επίσης και για ιατρικές εξετάσεις σε επείγουσες περιπτώσεις, ( γενική αίματος, υπέρηχοι, triplex, αξονική-μαγνητική τομογραφία κ.α. ) οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τον ασφαλιστικό φορέα. Επιπρόσθετα αναλαμβάνει τα έξοδα νοσηλείας του εκτός του Θεραπευτηρίου, εάν αυτή κριθεί αναγκαία, στο Γενικό Νοσοκομείο, όταν χρήζει αποκλειστικής νοσηλεύτριας, καθώς και τα έξοδα κηδείας του.
  3. Η επικοινωνία του υπεύθυνου συγγενή με την Ιατρό του Θεραπευτηρίου και την ομάδα της, κρίνεται αναγκαία σε τακτική βάση.
  4. Σε περίπτωση μη συνεργασίας του υπεύθυνου συγγενή με το Θεραπευτήριο, θα ενημερώνεται το διοικητικό συμβούλιο και κατά επέκταση ο νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος και θα λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα.
  5. Η εκάστοτε εισαγωγή θα γίνεται συγκεκριμένη πρωινή ώρα κατόπιν ειδοποιήσεως της Κοινωνικής Λειτουργού.
  6. Κατά την εισαγωγή πρέπει να φέρει ο ασθενής μαζί του:
  • Ένδυση ανάλογης της κατάστασης,
  • Είδη προσωπικής υγιεινής και περιποίησης,
  • Είδη καθημερινής χρήσης: Πιτζάμες, νυχτικά, παντόφλες.
  • Όσοι ένοικοι διαθέτουν τεχνητές οδοντοστοιχίες και γυαλιά οράσεως είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτά. Το Θεραπευτήριο δεν φέρει καμιά ευθύνη σε περίπτωση απώλειας τους.

Ώρες επισκεπτηρίου

Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 π.μ. – 12:00 μ.μ., Σάββατο & Κυριακή:10:00 πμ. – 13:00 μ.μ. και 16:00 μ.μ.– 19:00 μ.μ.

Οι ώρες επισκεπτηρίου είναι συγκεκριμένες, ώστε οι ασθενείς να ξεκουράζονται και να αναρρώνουν. Θα πρέπει να  υπάρχει αρκετός χρόνος για την καθημερινή φροντίδα και την συμμετοχή τους σε δραστηριότητες. Μέσα στο δωμάτιο δεν θα πρέπει  να βρίσκονται πάνω από δύο επισκέπτες την ίδια στιγμή. Επιδιώκεται η σύντομη παραμονή ατόμων στους θαλάμους καθώς σε διαφορετική περίπτωση εμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία του Θεραπευτηρίου.

Τα παιδιά – επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι αρκεί να συνοδεύονται από ενήλικα άτομα, σε όλη την διάρκεια της επίσκεψης.

  • Διαιτολόγιο και διατροφή

Τα προσφερόμενα γεύματα είναι

Πρόγευμα: 08:00 π.μ. | Δεκατιανό: 10:00 π.μ. | Γεύμα: 13:00 μ.μ. | Απογευματινό: 16:00 μ.μ. | Δείπνο: 19:00 μ.μ.

Τα ωράρια γευμάτων αναπροσαρμόζονται κατά την θερινή και χειμερινή περίοδο.

Η διατροφή κατηγοριοποιείται και ποικίλει βάσει των νοσημάτων των ασθενών. Απαγορεύεται η αγορά τροφής εκτός του Θεραπευτηρίου για την οποία το Ίδρυμα δεν εγγυάται για την ποιότητα της.

  • Κανόνες ασφάλειας:

Ασφάλεια: Το Θεραπευτήριο παρέχει ένα περιβάλλον όσο το δυνατόν πιο ασφαλές για όλους. Κάθε ένας ένοικος ή επισκέπτης έχει την προσωπική ευθύνη να συμπεριφέρεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην γίνεται αιτία πρόκλησης βλάβης σωματικής ή λεκτικής στον ίδιο ή στους άλλους. Αν συμβεί κάποιο ατύχημα πρέπει άμεσα να ενημερώνεται η Προϊσταμένη της πτέρυγας, στην οποία νοσηλεύεται ο ένοικος.

Κάπνισμα: Απαγορεύεται αυστηρώς το κάπνισμα εντός του Θεραπευτηρίου, εκτός των ειδικά διαμορφωμένων χώρων καπνίσματος.

Πολύτιμα αντικείμενα: Αν υπάρχουν χρήματα, τιμαλφή ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα, o ασθενής οφείλει να τα παραδώσει στον υπεύθυνο συνοδό. Σε περίπτωση απώλειας τους, το Θεραπευτήριο δεν φέρει καμία ευθύνη.