Πανήγυρη Αγίου Θεράποντα

Πανήγυρη Αγίου Θεράποντα 05-17 2

Πανήγυρη Αγίου Θεράποντα (Σάββατο 13/05/2017& Κυριακή 14/05/2017)

Το Σάββατο 13 Μαΐου εορτάσαμε τον προστάτη και πάτρωνα, Άγιο Ιερομάρτυρα Θεράποντα στο παρεκκλήσιο του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Μητροπόλεως μας, στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος Μεσαρχάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιο.

Στην πανήγυρη μετείχαν τόσο οι θεραπευόμενοι του Ιδρύματος, ενώ συγκινητική ήταν και η προσέλευση πλήθος κόσμου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων Ειρηναίος, αφού αναφέρθηκε σ τον εορτάζοντα  Άγιο Ιερομάρτυρα Θεράποντα, εγκωμίασε το έργο που επιτελείται σ’ αυτήν την σκέπη της αγάπης του Θεού κάνοντας ευχαριστιακή μνεία στον Δ/ντή του Ιδρύματος Αιδ. Πρωτ. π. Αντώνιο Αρετάκη, ως και σε όλο το προσωπικό (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό, Βοηθητικό, κ.α.) για την κατάθεση ψυχής στο Ίδρυμα. Ευχαρίστησε επίσης και όλους τους Εθελοντές, ως και τους πολλούς, εκατοντάδες, επώνυμους και ανώνυμους που στηρίζουν τις πολλαπλές δράσεις του Ιδρύματος.

Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε παραδοσιακή φιλοξενία προς όλους τους συμμετέχοντες, στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Ιδρύματος, με την συμμετοχή και των θεραπευομένων του Αννουσάκειου.