Μικρές αποδράσεις των ενοίκων

Ικανοποιώντας το δικαίωμα της κοινωνικής συναναστροφής, της ψυχαγωγίας και της απόλαυσης του φυσικού περιβάλλοντος,  στα πλαίσια της άγρυπνης φροντίδας των αναγκών των ενοίκων του Αννουσάκειου Ιδρύματος , οργανώθηκε στις 11 Αυγούστου 2017,  πρωινός περίπατος στο Καστέλλι, με σημείο αναφοράς για παρέα,  την καφετέρια AQUA.

Οι ιδιοκτήτες κ. Χαιρετάκης Μιχάλης και η σύζυγος του Ελισάβετ Τυμπακιανάκη φιλοξένησαν και πρόσφεραν κέρασμα στον ζεστό χώρο τους, με αγάπη και ευαισθησία στην ομάδα των ενοίκων, αποτελούμενη από 20 άτομα. Τους ένοικους συνόδευαν μέλη του Εθελοντικού Συνδέσμου  ‘Φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος Κισάμου’, που οργάνωσαν την εξόρμηση αυτή, στα πλαίσια ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος δραστηριοτήτων.

Στην παρέα συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Κατάκης Παντελής, τα μέλη: κ.  Πόπη Σαμψάκη και ο Ιερέας Ψαράκης Ιωάννης, καθώς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τ. Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου,   κ. Κυριστάκης Δημήτριος, ο αιματολόγος   κ. Μαρής Αντώνιος,  η δωρήτρια της πτέρυγας περίθαλψης  ασθενών που πάσχουν από άνοια, του Αννουσάκειου Ιδρύματος, κ. Φαλδαμή Παναγιώτα και ο λαογράφος  κ. Σκουλούδης Ιωάννης , οι οποίοι χαιρέτησαν και συζήτησαν με τους φιλοξενούμενους του Ιδρύματος. Ο πατέρας Ιωάννης Ψαράκης μίλησε για την επικείμενη γιορτή της Παναγίας μας,  αναφέρθηκε στην δράση και στην προσφορά της ορθόδοξης Εκκλησίας στη Γερμανία,  αλλά και γενικότερα  στην  ζωή των Ελλήνων της Γερμανίας . Ήταν μία ευχάριστη και εποικοδομητική εξόρμηση όπου οι ένοικοι βίωσαν την αγάπη, τον σεβασμό και την αποδοχή της κοινότητας.

Στις 19 και στις 25 Σεπτεμβρίου 2017, δύο μικρές ομάδες ενοίκων συμμετείχαν αντιστοίχως , στον εσπερινό του Αϊ Κυρ Γιάννη στα Τσουρουνιανά  Κισάμου , καθώς και στον εσπερινό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Κουνουπίτσα Κισάμου.

Ήταν μία  ευχάριστη απόδραση, όπου οι συμμετάσχοντες επικοινώνησαν με τους εθελοντές του Ιδρύματος και  ένιωσαν απόλυτη ψυχική ηρεμία , στα πλαίσια της τόνωσης της πίστης τους και της τήρησης των χριστιανικών καθηκόντων τους.