Συνεργασία Αννουσάκειου Ιδρύματος Κισάμου με 7η Υ.Π.Ε & Γ.Νοσοκομείο Χανίων

Το  Αννουσάκειο Ίδρυμα Κισάμου της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και το Γενικό Νοσοκομείο  Χανίων, ‘Ο Άγιος Γεώργιος’, στα πλαίσια του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που υπέγραψαν για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ευρύτερη περιοχή του νομού Χανίων συνεχίζουν τις ιατρικές επισκέψεις στα Περιφερειακά Κέντρα Υγείας του Νομού Χανίων με την Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου, δωρεά της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017, η Ιατρική Μονάδα μετέβει στο Κέντρο Υγείας Κισάμου στελεχωμένη από τους ιατρούς, τον κ. Μιλτιάδη  Ντουντουλάκη, ορθοπεδικό της Μ.Υ. Π.Ε.Δ.Υ Χανίων,  κ. Σταύρο Τσιράκη, καρδιολόγο, Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου  Χανίων, ‘ Ό Άγιος Γεώργιος’, σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό του Αννουσάκειου Ιδρύματος και την διεύθυνση του Κ.Υ. Κισάμου.

Συγκεκριμένα διενεργήθηκε δωρεάν προληπτική ιατρική εξέταση, καρδιολογική εκτίμηση από τον καρδιολόγο καθώς και ιατρική εξέταση, ορθοπεδική εκτίμηση από τον ορθοπεδικό με την χρήση του σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού που διαθέτει η Κινητή Ιατρική Μονάδα, ( Υπέρηχο, Καρδιογράφο, Καρδιολογικό υπέρηχο, Διαφανοσκόπιο, Αγγειολογικό Doppler, Ωτοσκόπιο, Οφθαλμοσκόπιο, Λαρυγγοσκόπιο, Μόνιτορ ασθενή, Σπιρόμετρο κ.α. ).

Ο πατέρας Αντώνιος Αρετάκης Διοικητικός Διευθυντής του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου, ευχαριστεί τους ιατρούς που στελέχωσαν την Ιατρική Μονάδα καθώς και τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, ‘Ο Άγιος Γεώργιος’ κ. Μηνά Βουλγαρίδη για την άριστη συνεργασία στην υλοποίηση των ανωτέρω επισκέψεων. Στόχος είναι  Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ‘Ο Άγιος Γεώργιος’, τη Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, τα Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχής, να συνεχίσει να καλύπτει τις ιατρικές και κοινωνικές ανάγκες, συνανθρώπων μας που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε οργανωμένες μονάδες Υγείας.