Εγκαίνια Πρότυπου Φυσιοθεραπευτικού Κέντρου

Ένα πρότυπο Φυσιοθεραπευτικό Κέντρο , άρτια τεχνολογικά εξοπλισμένο, με πέντε σύγχρονες αίθουσες φυσιοθεραπείας,  εγκαινιάστηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2018,  στα πλαίσια της ευγενούς χορηγίας του Κοινωφελούς Ιδρύματος ‘Σταύρος Νιάρχος’, ύψους 250.000 Ευρώ. Η δωρεά  περιλαμβάνει την  ανακαίνιση του χώρου του φυσικοθεραπευτηρίου του Αννουσάκειου Ιδρύματος, την κατασκευή θεραπευτικής πισίνας, ως και νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα φυσικοθεραπείας – αποκατάστασης.

Προ των εγκαινίων τελέστηκε εις τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα , θεία λειτουργία και μνημόσυνο, όπου συνοδοιπόροι και φίλοι   κλήθηκαν να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως των ευεργετών και δωρητών του Ιδρύματος και υπέρ ευοδώσεως και ενισχύσεως του προνοιακού, φιλανθρωπικού και κοινωνικού του έργου.

Η τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα παρουσία του εκπροσώπου της Κυβέρνησης, Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, της Βουλευτού, Βάλιας Βαγιωνάκη, του εκπροσώπου της ΝΔ, κ. Δημήτριου Αγαπίου, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Ιδρυμάτων «Σταύρος Νιάρχος» ,«Ι. Λάτσης», άλλων Ιδρυμάτων και Φορέων που ενεργά στηρίζουν και ενισχύουν τις δομές και δράσεις του Ιδρύματος και πλήθους κόσμου της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Κρήτης.

Ο Πρόεδρος του  Ιδρύματος, Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στον αγιασμό της τελετής  και εν συνεχεία έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία του Αννουσακειου  , την τελευταία 50ετία, ενώ σε χαιρετισμό του, ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε τη συμβολή της Εκκλησίας και όλων των πολιτικών αρχών για τα εγκαίνια σε αυτό το «Κέντρο- πρότυπο». Την διαρκή και συνεχή του στήριξη στο Αννουσάκειο Ίδρυμα, δήλωσε και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Εκ μέρους του μεγάλου δωρητή αυτού του έργου, η κ. Κουτρουμπούση Ασημίνα, τόνισε πως «είμαστε περήφανοι που η δωρεά μας συμβάλει στην προσπάθεια του Αννουάκειου Ιδρύματος να μεγεθύνει το έργο του , παρέχοντας υπηρεσίες σε πάσχοντες και σε συνανθρώπους μας, που βάλλονται όλα αυτά τα χρόνια από τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της κρίσης. Ως κοινωφελής οργανισμός επιδιώκουμε διαρκώς να ανταποκρινόμαστε όσο μπορούμε στις ανάγκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων ενισχύοντας οργανισμούς  που αναμένεται να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα στη κοινωνία».