Εγκαίνια Φυσικοθεραπευτηρίου

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό Αγ. Σπυρίδωνος, ιερουρούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Αμφιλοχίου και μνημόσυνο των μεγάλων ευεργετών, ευεργετών, δωρητών του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως μας, άρχισαν οι επετειακές εκδηλώσεις πενήντα και πλέον χρόνων (1967-2018) λειτουργίας, προσφοράς και διακονίας προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο του Αννουσάκειου Ιδρύματος.

Της Θείας Λειτουργίας ακολούθησαν τα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου Φυσικοθεραπευτηρίου του Ιδρύματος, ευγενής χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», 250.000,00€, το οποίο περιλαμβάνει: ανακαίνιση χώρου φυσικοθεραπευτηρίου, κατασκευή θερμαινόμενης θεραπευτικής πισίνας, τσακούζι, υδρομασάζ, και υπερσύγχρονα μηχανήματα φυσικοθεραπείας, αποκατάστασης.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου ο οποίος στον χαιρετισμό του εξέφρασε δοξολογία και ευχαριστία στον Άγιο Τριαδικό Θεό δια την 50ετή πορεία και διακονία του Αννουσάκειου στον εμπερίστατο και αναγκεμένο συνάνθρωπο, μνημονεύοντας ευχαριστιακά και καρδιακά τον οραματιστή του Ιδρύματος, στην πρώτη του μορφή, μακαριστό Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κυρό Ειρηναίο, ως και όλους τους μεγάλους ευεργέτες, δωρητές, χορηγούς, συνοδοιπόρους, φίλους και αρωγούς που διαχρονικά στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν το Ίδρυμα (Κοινωφελής Ιδρύματα, Εταιρείες, Φορείς, Πρόσωπα).

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος και εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση καθώς, από το 1993 ως Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας τότε, γνωρίζει το Ίδρυμα, το στηρίζει και ενισχύει τις δράσεις και πρωτοβουλίες του. Ευχαρίστησε τον επίσης παρόντα Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, καθώς η Περιφέρεια Κρήτη ενισχύει και στηρίζει το πολύπλευρο κοινωνικό, προνοιακό, φιλανθρωπικό έργο του Αννουσάκειου, ως και τους Δημάρχους της Μητροπολιτικής Περιφέρειας.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» δια την μεγάλη αυτή προσφορά του, η οποία «θα συμβάλλει ουσιαστικά εις την ακόμα περισσότερη ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών του Ιδρύματος». «Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς, κατέληξε ο Επίσκοπος μας κ. Αμφιλόχιος, και σας παρακαλούμε να συνεχίζετε από το περίσσευμα της αγάπης σας να στηρίζετε, ενισχύετε, αγκαλιάζετε τους ανθρώπους και τις ανάγκες του Αννουσάκειου, να γίνεστε βάλσαμο και πηγή χαράς, παρηγοριάς και ελπίδας στον πόνο και την παγωνιά της μοναξιάς και της εγκατάλειψης», κατέληξε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον «ακούραστο» Διευθυντή Αιδ. Αντώνιο Αρετάκη ως και όλο το προσωπικό, (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό, Βοηθητικό, κ.α.), 45 πρόσωπα, «δια την κατάθεση ψυχής και τις καθημερινές υπερβάσεις του υπέρ των περιθαλπομένων και εκατοντάδων ωφελουμένων από τις δομές και δράσεις του Ιδρύματος».

Ανακοίνωσε, τέλος, την μεγάλη, επίσης, προσφορά – χορηγία του Ιδρύματος «Ιωάννης Λάτσης» για την κατασκευή Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας εντός του Αννουσάκειου. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής, ο οποίος αναφερόμενος στον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Αμφιλόχιο σημείωσε: «… ενσταλάξατε με τον λόγο σας σήμερα στην ψυχή μας βάλσαμο που δείχνει ότι αυτή η κοινωνία και αυτή η Εκκλησία θα αντισταθούμε στο κύμα μοναξιάς που απλώνεται γύρω μας. Εσείς και οι συνεργάτες σας εμπνέετε την προσπάθεια αυτή και δεν μένετε στις ευχές». Αυτό το Ίδρυμα, συνέχισε ο κ. Υπουργός, «αποτελεί πρότυπο Κέντρο που έχει μέσα του ψυχή και έμπνευση».

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Κισάμου κ. Θεόδωρο Σταθάκη, εκπρόσωπο του Προέδρου της Ν.Δ., την εκπρόσωπο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» κ. Ασημίνα Κουτρουμπούση, ως και τον κ. Μανώλη Σκουλάκη, Υφυπουργό Υγείας το 1993, ο οποίος είχε στηρίξει το Ίδρυμα. Όλοι τους αναφέρθηκαν στην μεγάλη προσφορά του Ιδρύματος και την ανάγκη ενίσχυσης των δομών και δράσεων του.

Ακολούθησε ξενάγηση τους χώρους του νέου Φυσικοθεραπευτηρίου και φιλοξενία στο «Τσατσαρωνάκειο» Πολύκεντρο της Μητροπόλεως όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος προσέφερε Ιερό Ευαγγέλιο, αντίγραφο εκ της Ι. Πατριαρχιακής Μονής Οδηγητρίας Γωνίας και απένειμε τιμητικές διακρίσεις στον Υπουργό κ. Κουρουμπλή, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», το Ίδρυμα «Ι. Λάτσης», ως επίσης και τον κ. Σκουλάκη.

Στα εγκαίνια εκτός των ανωτέρων μετείχαν Βουλευτής του Νομού Χανίων, Δήμαρχοι της περιοχής, Αντιδήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, Διευθυντές Κ. Υγείας, Ιατροί, οι Διοικητές Μονάδων του Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Λιμενικού, εκπρόσωποι Συλλόγων, Φορέων και πλήθος κόσμου.