Η Κινητή Ιατρική Μονάδα στην Κάντανο

Το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο της Ι.Μ.Κ.Σ  σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» στα πλαίσια του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που υπέγραψαν για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Χανίων, συνεχίζουν τις επισκέψεις τους στα Περιφερειακά Κέντρα Υγείας του Νομού Χανίων με την Κινητή Ιατρική Μονάδα, χορηγία της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 η Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου μετέβει στο Κέντρο Υγείας Καντάνου στελεχωμένη από τους Ιατρούς: κ. Διακάκης Γεώργιο,  Καρδιολόγο, επιμελητή Α΄ της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, κ. Μιχαήλ Μοσχονά,  Πνευμονολόγο  –  Φυματιολόγο, του Γ. Νοσοκομείου Χανίων, και κ. Ντουντουλάκη Μιλτιάδη, Ορθοπεδικό, Μ.Υ.  Π.Ε.Δ.Υ Χανίων  σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου Κισάμου και την διεύθυνση του Κ.Υ. Καντάνου.

Στα πλαίσια της ανωτέρω επίσκεψης διενεργήθηκε δωρεάν προληπτική Ιατρική εξέταση, καρδιολογική εκτίμηση από την Καρδιολόγο καθώς επίσης και Ιατρική εξέταση, πνευμονολογική εκτίμηση από την Πνευμονολόγο, ως και Ιατρική εξέταση, Ορθοπεδική εκτίμηση από τον Ορθοπεδικό με την χρήση του υπερσύγχρονου Ιατρικού εξοπλισμού που διαθέτει η Κινητή Ιατρική Μονάδα, (Υπέρηχο, (άνω-κάτω κοιλιάς, θυρεοειδή αδένα, ωοθηκών, μαστού), Καρδιογράφο, Υπέρηχο καρδιάς, Διαφανοσκόπιο, Αγγειολογικό Doppler, Ωτοσκόπιο, Οφθαλμοσκόπιο, Λαρυγγοσκόπιο, Μόνιτορ ασθενή, Σπιρόμετρο, κ.α. Εξετάστηκαν περισσότερα από 50 άτομα της ευρύτερης περιοχής.

Στόχος του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου είναι η Κινητή Ιατρική Μονάδα, σε συνεργασία με την 7η Υ.Π.Ε, το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, τα Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχής, όπως συνεχίζει να καλύπτει τις Ιατρικές και κοινωνικές ανάγκες, αναγκεμένων συνανθρώπων μας που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε οργανωμένες Μονάδες Υγείας.