Διανομή Σχολικών ειδών από την Ι. Μητρόπολη μας

Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους η Ιερά Μητρόπολης μας συμπαρίσταται και στηρίζει την μαθητιώσα νεολαία του τόπου. Οργάνωσε την λειτουργία του Κοινωνικού της Φροντιστηρίου, το οποίο λειτουργεί στους χώρους του Τσατσαρωνάνειου Πολυκέντρου της, και φέτος παρακολουθούν 80 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από την ευρύτερη περιοχή με την εθελοντική αρωγή 15 εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων. Ταυτόχρονα προσέφερε σχολικά είδη σε μαθητές που έχρηζαν ανάγκης ως επίσης και γραφική ύλη σε όλα τα Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια), τα οποία ευρίσκονται εις τα όρια της Μητροπόλεως, συμβάλλοντας στην ανταπόκριση των μαθητών στις εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ικανός αριθμός μαθητών προέρχονται από την ενδοχώρα, παιδιά από δυσπρόσιτες περιοχές που βιώνουν τα επακόλουθα της ερήμωσης, με περιορισμένη πρόσβαση σε παροχές όπως η υγεία, η μάθηση, ψυχαγωγία, (απουσία χώρων αναψυχής, αγωγής/παιδικές βιβλιοθήκες, κ.α.), αγαθά αναγκαία και απαραίτητα για την διασφάλιση της σωματικής, νοητικής, συναισθηματικής και κοινωνικής τους στήριξης και ανάπτυξης.

Στόχος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, όπως δήλωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος είναι «η Ι. Μητρόπολις μας και το παρόν σχολικό έτος να στηρίξει με σεβασμό, αγάπη και διάκριση τους μαθητές και τις οικογένειες των, ιδιαίτερα όσους δοκιμάζονται από τις δυσκολίες των καιρών». «Συμπορευόμαστε, συνέχισε ο Επίσκοπος μας, με τους ανθρώπους του τόπου μας και τα προβλήματα τους.

Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε όχι μόνον στις υλικές, αλλά και τις πνευματικές τους ανάγκες και αναζητήσεις. Μοιραζόμαστε τις αγωνίες, τις δυσκολίες και τα βάσανα των ανθρώπων μας. Αυτή εξάλλου, πιστεύουμε, είναι και η αποστολή της Εκκλησίας. Χωρίς να καταλήγει σε υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας οφείλει να αναστήνει την λογική που ελευθερώνει και να απαντά στα καθημερινά αδιέξοδα και δράματα του ανθρώπου, στα πολλά αναπάντητα «γιατί» και «πως», οδηγώντας τον άνθρωπο στο φως του αληθινού Θεού», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος.