Διοίκηση

Το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο, Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης Κλειστής Νοσηλείας ‘Ο Άγιος Σπυρίδων’, ως φορέας πρόνοιας, κοινωνικής φροντίδας και περίθαλψης της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, διοικείται από επταμελές διοικητικό συμβούλιο, με Πρόεδρο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο Ανδρονικάκη και μέλη εξέχοντα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας.

Συγκεκριμένα για την λήψη σημαντικών αποφάσεων εντός του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ σύστασης του Ιδρύματος με αριθμό 124/27-05-1976, Τεύχος Α’, ψηφίζουν  οι εκάστοτε:

Διευθυντής /-ντρια του Κέντρου Υγείας Κισάμου,
Δήμαρχος Κισάμου,
Λυκειάρχης Κισάμου,
Πρόεδρος του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων της ευρύτερης περιοχής,
Προϊστάμενος/η Υποδιεύθυνσης Δ.Ο.Υ. Χανίων,
καθώς και ένας συγγενής από την οικογένεια του δωρητή.

Λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές επιταγές που συνεχώς μεταβάλλονται, το Δ.Σ του Ιδρύματος, ολοένα και περισσότερο διευρύνει τους σκοπούς του Φορέα και τις προσφερόμενες υπηρεσίες, με απτά δείγματα προόδου και εκσυγχρονισμού.

Σκοπός της Διοίκησης  είναι:

  • Η ανταπόκριση των υπαρχουσών δομών ‘κλειστής’ και ‘ανοικτής’ περίθαλψης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σε νέες κοινωνικές ανάγκες, όπως προκύπτουν από τις μεταβαλλόμενες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες  της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας,
  • Η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, μέσα από μία συνεχή πορεία βελτίωσης, επαναπροσδιορισμού και εκσυγχρονισμού, σύμφωνα με τις σύγχρονες αντιλήψεις θεραπείας,
  • Η διατήρηση ενός ευρέως δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης και συνεργασίας, σε τοπικό, εθνικό και διεθνή επίπεδο, που έρχεται αρωγός στο έργο του, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και εθελοντικής προσφοράς.

Στα πλαίσια της προοπτικής, το Αννουσάκειο Ίδρυμα προτίθεται να λειτουργήσει ως μία κλινική επανδρωμένη με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και πλαισιωμένη με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να καλύψει τις ιατρικές ανάγκες των ευπαθών ομάδων σε θέματα πρόληψης, θεραπείας και  αποκατάστασης. Εξίσου επιδίωξη είναι, κάθε δομή του Φορέα να εξελίσσεται  ως σύγχρονο ιατρικό πρότυπο φροντίδας ανήμπορων οικονομικά και κοινωνικά συνανθρώπων.