ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ

Λειτουργούν δύο τμήματα περίθαλψης: Παθολογική ή Γηριατρική Πτέρυγα και Πτέρυγα Περίθαλψης ασθενών που πάσχουν από άνοια.

Κάθε τμήμα έχει ξεχωριστή κεντρική είσοδο, με εξωτερικούς επίπεδους χώρους, που διαθέτουν ράμπες από κάθε πλευρά για εύκολη πρόσβαση.

Οι θάλαμοι νοσηλείας είναι ως επί το πλείστον δίκλινοι, εξοπλισμένοι με σύγχρονα θεραπευτικά κρεβάτια και κομοδίνα, καθώς και οικιακό εξοπλισμό, με ευχάριστη διακόσμηση για να κάνουν την διαμονή του ασθενή όσο το δυνατόν πιο άνετη. Κάθε τμήμα περίθαλψης διαθέτει ειδικά διαμορφωμένους κοινόχρηστους χώρους, που εξυπηρετούν τους σκοπούς περίθαλψης, όπως καθιστικά, τραπεζαρίες, αίθουσες εργασιοθεραπείας, κινησιοθεραπείας- φυσιοθεραπείας και εκδηλώσεων. Οι χώροι είναι εύκολα προσβάσιμοι, κατάλληλοι για άτομα με αναπηρία ή κινητικά προβλήματα, διαθέτουν πυρασφάλεια, εξόδους κινδύνου, ενώ τα πατώματα, ο εξοπλισμός της επίπλωσης φωτισμός και οι χειρολαβές έχουν επιλεχθεί με τρόπο που να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η  ελευθερία κίνησης των νοσηλευομένων.

Στον εξωτερικό χώρο, υπάρχουν: πέργκολα με καθίσματα που μετατρέπεται σε χώρο εργασιοθεραπείας κατά την θερινή περίοδο, αμφιθέατρο για την διοργάνωση εκδηλώσεων, εκκλησάκι του Αγίου Θεράποντα για την επιτέλεση των ιερών λειτουργιών, ξεχωριστές αυλές που μετατρέπονται σε χώρους ομαδικών δραστηριοτήτων, καθώς και μικροί κήποι με παγκάκια, από όλες τις πλευρές του Θεραπευτηρίου, για προσωπική χαλάρωση.

Arrow
Arrow